Over ons

Krakk is een kunstenaarsplatform waar de kunstenaars en hun werk centraal staan en is een netwerkcollectief dat een multidisciplinair circuit wil creëren in de meest brede betekenis.

De rode draad tussen de kunstenaars is het gegeven dat ze bezig zijn met fundamentele vragen in de huidige kunstwereld en vanuit hun onbegrip die uitdaging en de zoektocht aangaan om te kijken hoe de interactie met elkaar en met andere kunstenaars nieuwe dialogen teweeg kan brengen. Ook is er de fascinatie voor de huidige veranderingen en paradigmaverschuivingen die de nieuwe digitale media in het landschap teweeggebracht hebben worden door krakk kunstcollectief bekeken.

De edities ‘Krakk Transmissions , in samenwerking met kunstenaars Ruth Devriendt , Johan Six, Tiemke Gauderis, Matttheu Lobelle, Jacky Tavernier en Jadot & Barbier had plaats in leegstaande en minder voor de hand liggende panden. Door het in gebruik nemen van deze locaties in het urbane landschap hoopt Krakk Transmissions om, naast het bieden van tentoonstellingsmogelijkheden aan kunstenaars, een transformerende factor te zijn in het stadsgebeuren. Krakk beoogt een nieuw verhaal te starten in het kunstlandschap.

In de zomer van 2015 presenteerde het Kunstencollectief Krakk in samenwerking met de gastkunstenaars: J&B Jadot 1 Barbier, Karel Verhoeven en Maxime Lahousse en met de medewerking van de gemeente Koksijde, de tentoonstelling 'Transgressions'. Deze vond plaats in de abdijhoeve Ten Bogaerde in Koksijde. De thematiek van deze tentoonstelling ging over grenzen, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo kwam onder meer het thema van het overschrijden van grenzen aan bod.  


img_1565kl2jpg    Jan Duytschaever bestuurder/beeldend kunstenaar


Jeanninejpg    Jeannine Lamyns bestuurder/schilderkunst


anjpg     An Deceuninck bestuurder/mixed media                                       kunstenaar


 pedro piet smallerkleinjpg       Pedro/Piet/mixed media    Kunstenaar, lid