Tentoonstelling Krakk kunstcollectief


Organische expressies en doodle dromen:  Joke en Jan

Artisjok Galerij Antwerpsestraat 47 Lier
Van 8 Juli - 3 september
Op zaterdag is Jan of Joke meestal aanwezig Joke 0486 77 69 66 of
Jan 0471 303 242


Joke Neyrinck (°82), vrouw van vlaams zanger, Augustijn Vermandere is ook bekend als Jook Doodle. Ze is bekend geworden doordat ze in 2017 haar volledige huis heeft volgedoodled en daarbij heeft ze ook de internationale pers bereikt (metro uk, the independent enz...) In 2023 was ze ook belgisch jurylid van de internationale redbull doodleart wedstrijd. In januari 2023 verscheen Jook in Iedereen Beroemd (vrt)
Zij tekent en schildert droodles op doek. Doodles (in het Nederlands ‘droedels’): losse tekeningen zonder welbepaald doel, die tot stand komen door gedachteloos lijnen op papier te zetten. In een uitbundige overdaad creëert zij er grappige, abstracte, surreële taferelen mee, met figuurtjes die op monstertjes lijken, maar dan in een geheel dat lieflijkheid en schattigheid uitstraalt. Haar spontane creativiteit en opgewekte verbeeldingswereld, die een ware visuele traktatie opleveren, krijgen zodanig kleurrijk en levendig vorm, dat ze de toeschouwer onweerstaanbaar betrekken in hun vrolijkheid.

Jan Duytschaever, beeldhouwwerken en installaties met een natuurlijk aanvoelende esthetiek.

"Mijn werk ontstaat daar waar natuur en technologie elkaar ontmoeten. Er komt een spanningsveld tussen lichamelijke en het geestelijke, tussen de ratio en de intuïtie. Mijn fascinatie voor handwerk verenig ik met mijn bewondering voor machines. Dit doe ik door zelf machine-achtige sculpturen uit te denken en deze vervolgens met vakmanschap te vervaardigen.

In mijn sculpturen hanteer ik een organisch, natuurlijke aanvoelende esthetiek. De hoofdvraag die mijn werk oproept; Wat is de impact van techniek op de verschillende maatschappelijke lagen en heeft deze impact een grens? Want, zo stel ik, door de enorme opmars van machines is de mens instrumentaal gaan denken. De mens is afhankelijk geworden.

Zouden we niet beter terug leren zijn i.p.v. van alles nodig te hebben? De gevolgen zijn moeilijk als niet onmogelijk in te schatten laat staan dat we ze nog kunnen beheersen. Waar zal dit in uitmonden?"


Kosmosnismus: An en Steven

Evenement van Steven Verstuyft en An Deceuninck
campo santo sint-amandsberg
Duur: 3 dagen

Op 21, 22 en 23 juli, komen de Aardlingen aan in de Sint-Amandskapel.
Een fantasierijke samenwerking van An Deceuninck en Steven Verstuyft.
Kom de bloempotridder, het motschip, de telebadkuip,... en meer ontdekken.
Eveneens nieuwe werken van An, de Messenkroon serie en Rammona.
Praktische info:
► vrijdag, zaterdag 21,22 juli: 14u- 22u
► zondag 23 juli: 10u-18u
Sint-Amanduskapel, Campo Santo
Visitatiestraat - 9040 Sint-Amandsberg (Gent) Minder weergeven